Jesteśmy na FB:
Menu Restauracji Renesans
Przystawki
- Tatar wołowy podany z marynowanymi grzybami, ogórkiem konserwowym, cebulą, jajkiem + chleb z masłem – 37 zł
- Tatar z łososia podany z kaparami, oliwkami, cebulą + chleb – 39 zł
- Śledź w oleju z cebulą + chleb – 24 zł
- Deska piwna (dla 2 osób):
stripsy z kurczaka (4 szt), chrupiące skrzydełka (6 szt), krążki cebulowe (10 szt), frytki, serki panierowane (6 szt), dwa sosy
– 49 zł
Zupy
- Żurek po zamojsku na domowym zakwasie z jajkiem, kiełbasą, chrzanem, twarogiem + chleb – 19 zł
- Rosół tradycyjny z makaronem – 17 zł
- Flaki po zamojsku + chleb – 19 zł
- Zupa krem pomidorowo-paprykowa z prażonym słonecznikiem – 19 zł
Dania z ryb
- Łosoś w teriyaki z ryżem, sezamem i czarnuszką, warzywa w tempurze, limonka – 56 zł
- Pstrąg z patelni z olejem lnianym, frytkami i surówką – 49 zł
Dania główne
- Schabowy z kostką – tradycyjny lub po zamojsku, ziemniaki opiekane, surówka lub sałatka sezonowa – 36 zł
- Gulasz z dzika podany z plackami ziemniaczanymi i surówką sezonową – 55 zł
- Pierogi roztoczańskie (8 szt) z jeleniem, grzybami leśnymi i kaszą gryczaną podane ze skwarkami – 35 zł
- Spaghetti aglio olio e pepperoncino – 26 zł
- Stek wołowy z ziemniakami opiekanymi i warzywami grillowanymi – 69 zł
- Filet z kurczaka pieczony w ziołach, ryż, mieszanka sałat z warzywami – 35 zł
- Polędwiczki wieprzowe marynowane w miodzie pitnym, podane z plackami gryczanymi, sosem grzybowym i mieszanką sałat – 52 zł
- Pierogi kresowe (8 szt) z wiejskim twarogiem i ziemniakami, podane ze skwarkami i kwaśną śmietaną – 27 zł
- Spaghetti po bolońsku – 32 zł
- Tauro Burger (kraftowa bułka z własnego wypieku, 175 gram polskiej sezonowej wołowiny, bekon, ser, karmelizowana cebula, pomidor, pikle, domowy sos tauro, frytki, surówka) – 38 zł
Sałatki
- Grecka (ser, sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, oliwki, cebula, sos winegret + pieczywo) – 33 zł
- Grillowany mix (mieszanka sałat, grillowany kurczak, grillowane warzywa, sos winegret + pieczywo) – 34 zł
- Renesans (mieszanka sałat, wędzony pstrąg, jajko, suszone pomidory, cukinia, pestki dyni, sos miodowo-musztardowy + pieczywo) – 35 zł
- Cesar (sałata rzymska, pomidory koktajlowe, parmezan, sos cezar, grzanki + grillowany kurczak lub chrupiące krewetki do wyboru) – 31 zł (kurczak) / 38 zł (krewetki)
Dania dla dzieci
- Chrupiące kawałki kurczaka z frytkami i mizerią – 25 zł
- Makaron penne z masłem i parmezanem – 19 zł
- Naleśniki z serem i dżemem, bitą śmietaną na musie malinowym – 19 zł
Desery
- Lody kokosowe z musem mango i owocami – 23 zł
- Dekonstrukcja szarlotki – 19 zł
- Sernik z chałwą i czekoladą – 21 zł
Appetizers
- Beef steak tartare with pickled mushroom, pickled cucumber, fresh onion and raw egg + bread with butter – 37 pln
- Salmon steak tartare with capers, olives and onion served + bread – 39 pln
- Herring in oil with fresh onion served + bread – 24 pln
- Beer board (for 2 people):
chicken strips (4 pcs), crispy wings (6 pcs), onion rings (10 pcs), fries, breaded cheese (6 pcs), two sauces
– 49 pln
Soups
- Sour rye soup with egg, sausage, quark and horseradish + bread – 19 pln
- Traditional chicken broth with noodles – 17 pln
- Regional beef tripe soup + bread – 19 pln
- Tomato and pepper cream soup with roasted sunflower seeds – 19 pln
Fish dishes
- Teriyaki salmon with rice, served with sesame, black seed, tempura vegetables and lime – 56 pln
- Roasted trout in linseed oil, fries and salad – 49 pln
Main courses
- Regional Zamojski pork chop or traditional Polish pork chop served with potatoes and seasonal salad – 36 pln
- Boar goulash served with potato pancakes and seasonal salad – 55 pln
- Roztoczańskie dumplings (8 pcs) with deer, mushrooms, buckwheat served with pork scratching – 35 pln
- Spaghetti with garlic, oil and pepperoncino – 26 pln
- Beef steak served with roasted potatoes and grilled vegetables – 69 pln
- Roasted chicken filet with herbs served with rice and tomatoes salad – 35 pln
- Pork sirloins marinated in mead served with groats pancakes, mushroom sauce and mixed lettuces – 52 pln
- Kresowe dumplings (8 pcs) with cottage cheese and potatoes served with pork scratching and sour cream – 27 pln
- Spaghetti Bolognese – 32 pln
- Tauro Burger (homemade kraft bun, 175 grams of Polish seasoned beef, bacon, cheese, caramelized onion, tomato, pickles, homemade tauro sauce, fries, salad) – 38 pln
Salads
- Greek salad with iceberg lettuce, cucumber, tomato, pepper, onion, olives, feta cheese and vinaigrette dressing + bread – 33 pln
- Grilled mix with mixed lettuces, grilled chicken fillet, grilled vegetables and vinaigrette dressing + bread – 34 pln
- Renesans with mixed lettuces, smoked trout, egg, sun dried tomatoes, zucchini, pumpkin seeds and honey-mustard dressing + bread – 35 pln
- Cesar with romaine lettuce, cherry tomatoes, parmesan cheese, Caesar sauce, croutons + choice of grilled chicken or prawns – 31 pln (chicken) / 38 pln (shrimp)
Dishes for children
- Crispy chicken in golden breadcrumbs served with chips and fresh cucumber salad – 25 pln
- Penne served with fresh parmesan and butter – 19 pln
- Pancakes with cottage sweet cheese or fruit jam on fruit mousse served with whipped cream – 19 pln
Dessert
- Coconut ice cream with mango mousse and fruit – 23 pln
- Apple pie deconstruction – 19 pln
- Cheesecake with halva and chocolate – 21 pln