Jesteśmy na FB:

Menu Restauracji Renesans

Przystawki

  • Tatar wołowy (podany z marynowanymi grzybami, ogórkiem konserwowym, cebulą, jajkiem) – 28 zł
  • Tatar z łososia (podany z kaparami, oliwkami, cebulą) – 27 zł
  • Śledź w oleju z cebulą – 19 zł
  • Deska wędlin i serów (dla 2 osób) – 42 zł

Zupy

  • Żurek po zamojsku na domowym zakwasie (z jajkiem, kiełbasą, chrzanem, twarogiem) – 14 zł
  • Rosół tradycyjny z makaronem – 13 zł
  • Flaki po zamojsku – 14 zł
  • Zupa krem pomidorowo-paprykowa (z prażonym słonecznikiem i serem feta) – 15 zł

Dania z ryb

  • Łosoś grillowany, ryż, warzywa na parze – 47 zł
  • Pstrąg pieczony z ziołami, frytki, surówka – 39 zł

Dania główne

  • Schabowy „zamojski” lub schabowy tradycyjny z ziemniakami i surówką – 28 zł
  • Filet z kurczaka pieczony z ziołami, podany z ryżem i sałatką z pomidorów – 28 zł
  • Polędwiczki wieprzowe marynowane w miodzie pitnym, podane z plackami gryczanymi, sosem grzybowym i mieszanką sałat – 39 zł
  • Placek ziemniaczany z gulaszem wołowo-warzywnym i surówką sezonową – 34 zł
  • Stek wołowy z ziemniakami opiekanymi i warzywami grillowanymi – 57 zł

Makarony

  • Spaghetti po bolońsku – 25 zł
  • Tagliatelle a'la carbonara z sosem śmietanowym na boczku i jajku – 25 zł

Do wszystkich makaronów podajemy parmezan.

Pierogi (8 szt)

  • Ruskie (z twarogiem i ziemniakami, podane ze skwarkami i kwaśną śmietaną) – 19 zł
  • Roztoczańskie (z kaszą gryczaną i twarogiem, podane ze skwarkami i kwaśną śmietaną) – 20 zł

Sałatki

  • Grecka (ser, sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, oliwki, cebula, sos winegret) – 25 zł
  • Grillowany mix (mieszanka sałat, grillowany kurczak, grillowane warzywa, sos winegret) – 27 zł
  • Sałatka Renesans (mieszanka sałat, wedzony pstrąg, jajko, suszone pomidory, cukinia, pestki dyni, sos miodowo-musztardowy) – 28 zł

Dania dla dzieci

  • Chrupiące kawałki kurczaka z frytkami i mizerią – 18 zł
  • Makaron penne z masłem i serem – 15 zł
  • Naleśniki z serem lub dżemem i bitą śmietaną na musie malinowym – 16 zł

Desery

  • Sernik wiedeński z pomarańczą – 15 zł
  • Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną – 15 zł
  • Lody z owocami – 15 zł

Appetizers

  • Beef steak tartare with pickled mushroom, pickled cucumber, fresh onion and raw egg served with bread and butter – 28 pln
  • Salmon steak tartare with capers, olives and onion served with bread – 27 pln
  • Herring in oil with fresh onion served with bread – 19 pln
  • Board of cheese and smoked meat served with bread and butter – 42 pln

Soups

  • Sour rye soup with egg, sausage, quark and horseradish served with bread – 14 pln
  • Traditional chicken broth with noodles – 13 pln
  • Regional beef tripe soup served with bread – 14 pln
  • Tomato and pepper cream soup with roasted sunflower seeds and feta cheese – 15 pln

Fish dishes

  • Grilled salmon served with rice and steamed vegetables – 47 pln
  • Trout roasted with herbs served with chips and seasonal salad – 39 pln

Main courses

  • Regional Zamojski pork chop or traditional Polish pork chop served with potatoes and seasonal salad – 28 pln
  • Roasted chicken filet with herbs served with rice and tomatoes salad – 28 pln
  • Pork sirloins marinated in mead served with groats pancakes, mushroom sauce and mixed lettuces – 39 pln
  • Potato pancakes with beef and pork stew served with seasonal salad – 34 pln
  • Beef steak served with roasted potatoes and grilled vegetables – 57 pln

Pasta

  • Spaghetti Bolognese – 25 pln
  • Tagliatelle alla carbonara with sour cream sauce prepared with bacon and egg – 25 pln

Each pasta is served with fresh parmesan cheese.

Dumplings (8x)

  • Russian with cottage cheese and potatoes served with pork scratching and sour cream – 19 pln
  • Roztoczańskie with buckwheat and cottage cheese served with pork scratching and sour cream – 20 pln

Salads

  • Greek salad with iceberg lettuce, cucumber, tomato, pepper, onion, olives, feta cheese and vinaigrette dressing – 25 pln
  • Grilled mix with mixed lettuces, grilled chicken fillet, grilled vegetables and vinaigrette dressing – 27 pln
  • Salad Renesans with mixed lettuces, smoked trout, egg, sun dried tomatoes, zucchini, pumpkin seeds and honey-mustard dressing – 28 pln

Dishes for children

  • Crispy chicken in golden breadcrumbs served with chips and fresh cucumber salad – 18 pln
  • Penne served with fresh parmesan and butter – 15 pln
  • Pancakes with cottage sweet cheese or fruit jam on raspberry mousse served with whipped cream – 16 pln

Dessert

  • Vienna cheesecake with orange – 15 pln
  • Warm apple pie served with ice cream and whipped cream – 15 pln
  • Ice cream with fruits – 15 pln
Zamość, Grecka 6 84 677 59 43 Manager: 577 100 082

Miejsce Przyjazne Rowerzystom Miejsce Przyjazne Rowerzystom