Jesteśmy na FB:
Menu Restauracji Renesans
Przystawki
- Tatar wołowy podany z marynowanymi grzybami, kaparami, ogórkiem konserwowym, cebulą, jajkiem + pieczywo – 47 zł
- Tatar z łososia podany z kaparami, oliwkami, cebulą + chleb – 48 zł
- Carpaccio z buraka podane z rukolą, serem bałkańskim, orzechami włoskimi w miodzie, sosem balsamicznym – 32 zł
- Deska piwna (dla 2 osób):
stripsy z kurczaka (4 szt), chrupiące skrzydełka (6 szt), krążki cebulowe (10 szt), frytki, serki panierowane (6 szt), dwa sosy
– 88 zł
Zupy
- Żurek po zamojsku na domowym zakwasie z jajkiem, kiełbasą, chrzanem, twarogiem + chleb – 23 zł
- Rosół tradycyjny z makaronem – 19 zł
- Flaki po zamojsku + chleb – 22 zł
- Zupa krem pomidorowo-paprykowa z prażonym słonecznikiem i serem bałkańskim – 22 zł
Dania z ryb
- Łosoś w teriyaki z ryżem, sezamem i czarnuszką, warzywa w tempurze, limonka – 59 zł
- Spaghetti z krewetkami z czosnkiem, winem, chili, masłem, natką pietruszki – 49 zł
Dania główne
- Schabowy z kostką – tradycyjny lub po zamojsku, ziemniaki opiekane, surówka lub sałatka sezonowa – 47 zł
- Gulasz z dzika i roztoczańskich grzybów leśnych podany z plackami gryczanymi i surówką sezonową – 59 zł
- Pierogi roztoczańskie (8 szt) z jeleniem, grzybami leśnymi i kaszą gryczaną podane ze skwarkami i prażoną cebulką – 35 zł
- Spaghetti aglio olio e pepperoncino – 32 zł
- Grillowany filet z kurczaka, zapiekany z oscypkiem, sos żurawinowo-żubrówkowy, ryż, mieszanka sałat z warzywami – 46 zł
- Długopieczone żeberka wieprzowe w miodzie pitnym serwowane z ziemniakami pieczonymi w czosnku, surówka sezonowa – 49 zł
- Pierogi kresowe (8 szt) z wiejskim twarogiem i ziemniakami, podane ze skwarkami i kwaśną śmietaną – 27 zł
- Golonka staropolska podana w kapuście zasmażanej z ziemniakami pieczonymi, chrzan, musztarda, ogórek kiszony – 59 zł
- Tauro Burger (bułka z własnego wypieku, 175 gram polskiej wołowiny lub chrupiący kurczak, bekon, ser, grillowana cebula, pomidor, pikle, domowy sos tauro, frytki, ketchup) – 48 zł
Sałatki
- Renesans (mieszanka sałat, wędzony pstrąg, jajko, suszone pomidory, cukinia, pestki dyni, sos miodowo-musztardowy + pieczywo) – 36 zł
- Grillowany mix (mieszanka sałat, grillowany kurczak, grillowane warzywa, sos winegret + pieczywo) – 35 zł
- Sałatka Góralska z Oscypkiem (mieszanka sałat, bekon, pomidorki mini, grillowana cebula, grzanki i sos żurawinowo-żubrówkowy – 35 zł
- Cesar (sałata rzymska, pomidory koktajlowe, parmezan, sos cezar, grzanki + grillowany kurczak lub chrupiące krewetki do wyboru) – 35 zł (kurczak) / 39 zł (krewetki)
Dania dla dzieci
- Chrupiące kawałki kurczaka z frytkami i mizerią – 27 zł
- Mini Rosół z makaronem i marchewką bez zielonego :) – 13 zł
- Naleśniki z serem i dżemem, bitą śmietaną na musie owocowym – 21 zł
Desery
- Tradycyjny polski sernik z musem malinowym – 21 zł
- Szarlotka na ciepło z gałką lodów i bitą śmietaną – 23 zł
- Puchar lodów z bitą śmietaną i polewą czekoladową – 22 zł
Appetizers
- Beef steak tartare with pickled mushroom, capers, pickled cucumber, fresh onion and raw egg + bread – 47 pln
- Salmon steak tartare with capers, olives and onion served + bread – 48 pln
- Beet Carpaccio served with arugula, Balkan cheese, walnuts in honey and balsamic sauce – 32 pln
- Beer board (for 2 people):
chicken strips (4 pcs), crispy wings (6 pcs), onion rings (10 pcs), fries, breaded cheese (6 pcs), two sauces
– 88 pln
Soups
- Sour rye soup with egg, sausage, quark and horseradish + bread – 23 pln
- Traditional chicken broth with noodles – 19 pln
- Regional beef tripe soup + bread – 22 pln
- Tomato and paprika cream soup with roasted sunflower seeds, Balkan cheese – 22 pln
Fish dishes
- Teriyaki salmon with rice, served with sesame, black seed, tempura vegetables and lime – 59 pln
- Shrimp Spaghetti with garlic, wine, chili, butter, parsley – 49 pln
Main courses
- Regional Zamojski pork chop or traditional Polish pork chop served with potatoes and seasonal salad – 47 pln
- Wild Boar Stew with Roztocze Forest Mushrooms served with Buckwheat Pancakes and Seasonal Salad – 59 pln
- Roztoczańskie dumplings (8 pcs) with deer, wild mushrooms and buckwheat groats served with cracklings and toasted onions – 35 pln
- Spaghetti with garlic, oil and pepperoncino – 32 pln
- Grilled chicken fillet baked with oscypek cheese, cranberry and Bison Grass vodka sauce, rice, mixed salad with vegetables – 46 pln
- Slow-roasted pork ribs in mead served with garlic roasted potatoes, seasonal salad – 49 pln
- Kresowe dumplings (8 pcs) with cottage cheese and potatoes served with pork scratching and sour cream – 27 pln
- Traditional Polish pork knuckle served on braised cabbage with roasted potatoes, horseradish, mustard and pickled cucumber – 59 pln
- Tauro Burger (homemade bun, 175 grams of Polish beef or crispy chicken, bacon, cheese, grilled onion, tomato, pickles, homemade Tauro sauce, fries, ketchup) – 48 pln
Salads
- Renesans with mixed lettuces, smoked trout, egg, sun dried tomatoes, zucchini, pumpkin seeds and honey-mustard dressing + bread – 36 pln
- Grilled mix with mixed lettuces, grilled chicken fillet, grilled vegetables and vinaigrette dressing + bread – 35 pln
- Highlander Salad with Oscypek Cheese with mixed greens, bacon, cherry tomatoes, grilled onion, croutons and cranberry-Bison Grass vodka dressing – 35 pln
- Cesar with romaine lettuce, cherry tomatoes, parmesan cheese, Caesar sauce, croutons + choice of grilled chicken or prawns – 35 pln (chicken) / 39 pln (shrimp)
Dishes for children
- Crispy chicken in golden breadcrumbs served with chips and fresh cucumber salad – 27 pln
- Mini Chicken Broth with Noodles and Carrots, no greens :) – 13 pln
- Pancakes with cottage sweet cheese or fruit jam on fruit mousse served with whipped cream – 21 pln
Dessert
- Traditional Polish Cheesecake with rasberry mousse – 21 pln
- Warm Apple Pie with a Scoop od Ice Cream and Whipped Cream – 23 pln
- Ice Cream Sundae with whipped cream and chocolate sauce – 22 pln