Jesteśmy na FB:

Menu Restauracji Renesans

Przystawki

  • Piróg biłgorajski z kefirem – 12 zł
  • Tatar wołowy (podany z marynowanymi grzybami, ogórkiem konserwowym, cebulą, jajkiem) – 21 zł
  • Tatar z łososia (podany z kaparami, oliwkami, cebulą) – 21 zł
  • Śledź w oleju z cebulą – 13 zł
  • Deska wędlin i serów (dla 2 osób) – 37 zł

Zupy

  • Żurek po zamojsku (z jajkiem, kiełbasą, chrzanem, twarogiem) – 11 zł
  • Rosół tradycyjny z makaronem – 9 zł
  • Flaki po zamojsku – 11 zł
  • Zupa krem pomidorowo-paprykowa (z prażonym słonecznikiem i serem feta) – 11 zł
  • Zupa sezonowa – 10 zł

Dania główne

  • Schabowy „zamojski” lub schabowy tradycyjny z ziemniakami i surówką – 24 zł
  • Filet z kurczaka pieczony z ziołami, podany z ryżem i sałatką z pomidorów – 25 zł
  • Polędwiczki wieprzowe marynowane w miodzie pitnym, podane z plackami gryczanymi, sosem grzybowym i mieszanką sałat – 35 zł
  • Placek ziemniaczany z gulaszem wołowo-warzywnym i surówką sezonową – 29 zł
  • Stek wołowy z ziemniakami opiekanymi i warzywami grillowanymi – 49 zł

Dania dla dzieci

  • Chrupiące kawałki kurczaka z frytkami i mizerią – 16 zł
  • Makaron penne z masłem i serem – 10 zł
  • Naleśniki z serem lub dżemem i bitą śmietaną na musie malinowym – 12 zł

Dania z ryb

  • Łosoś grillowany, ryż, warzywa na parze – 33 zł
  • Pstrąg pieczony z ziołami, frytki, surówka – 29 zł
  • Sandacz pieczony z masłem ziołowym na szpinaku z ziemniakami opiekanymi – 41 zł

Pierogi (8 szt)

  • Ruskie (z twarogiem i ziemniakami, podane ze skwarkami i kwaśną śmietaną) – 13 zł
  • Szpinakowe (ze szpinakiem i serem feta, podane z masłem czosnkowym) – 15 zł
  • Roztoczańskie (z kaszą gryczaną i twarogiem, podane ze skwarkami i kwaśną śmietaną) – 14 zł
  • Pierogi sezonowe – 11 zł

Sałatki

  • Trzy kolory (rukola, mozzarella, pomidor z sosem malinowo-balsamicznym) – 19 zł
  • Grecka (ser, sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, oliwki, cebula, sos winegret) – 19 zł
  • Grillowany mix (mieszanka sałat, grillowany kurczak, grillowane warzywa, sos winegret) – 21 zł
  • Sałatka z wędzonym pstrągiem (mieszanka sałat, wedzony pstrąg, jajko, suszone pomidory, cukinia, pestki dyni, sos miodowo-musztardowy) – 21 zł

Makarony

  • Ravioli z grzybami leśnymi w sosie śmietanowo-bekonowym z dodatkiem ziół – 19 zł
  • Spaghetti po bolońsku – 19 zł
  • Tagliatelle a'la carbonara z sosem śmietanowym na boczku i jajku – 19 zł

Do wszystkich makaronów podajemy parmezan.

Desery

  • Sernik wiedeński z pomarańczą – 10 zł
  • Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną – 10 zł
  • Lody z owocami – 10 zł
  • Deser sezonowy – 10 zł

Napoje gorące

  • Herbata – 5 zł
  • Kawa espresso – 6 zł
  • Podwójne espresso – 7 zł
  • Kawa latte macchiato, Cappuccino lub Americana – 8 zł

Napoje

  • Woda, Pepsi, Pepsi light, 7up, Mirinda, Tonic, Schweppes bitter lemon lub Lipton ice tea – 4 zł
  • Rockstar – 8 zł
  • Soki i nektary Toma (jabłkowy, pomarańczowy, pomidorowy, czarna porzeczka, grejpfrutowy) – 4 zł

Appetizers

  • Piróg biłgorajski regional pie with buckwheat served with buttermilk – 12 pln
  • Beef steak tartare with pickled mushroom, pickled cucumber, fresh onion and raw egg served with bread and butter – 21 pln
  • Salmon steak tartare with capers, olives and onion served with bread – 21 pln
  • Herring in oil with fresh onion served with bread – 13 pln
  • Board of cheese and smoked meat served with bread and butter – 37 pln

Soups

  • Sour rye soup with egg, sausage, quark and horseradish served with bread – 11 pln
  • Traditional chicken broth with noodles – 9 pln
  • Regional beef tripe soup served with bread – 11 pln
  • Tomato and pepper cream soup with roasted sunflower seeds and feta cheese – 11 pln
  • Seasonal soup – 10 pln

Main courses

  • Regional Zamojski pork chop or traditional Polish pork chop served with potatoes and seasonal salad – 24 pln
  • Roasted chicken filet with herbs served with rice and tomatoes salad – 25 pln
  • Pork sirloins marinated in mead served with groats pancakes, mushroom sauce and mixed lettuces – 35 pln
  • Potato pancakes with beef and pork stew served with seasonal salad – 29 pln
  • Beef steak served with roasted potatoes and grilled vegetables – 49 pln

Dishes for children

  • Crispy chicken in golden breadcrumbs served with chips and fresh cucumber salad – 16 pln
  • Penne served with fresh parmesan and butter – 10 pln
  • Pancakes with cottage sweet cheese or fruit jam on raspberry mousse served with whipped cream – 12 pln

Fish dishes

  • Grilled salmon served with rice and steamed vegetables – 33 pln
  • Trout roasted with herbs served with chips and seasonal salad – 29 pln
  • Zander roasted with herbal butter served on spinach with roasted potatoes – 41 pln

Dumplings (8x)

  • Russian with cottage cheese and potatoes served with pork scratching and sour cream – 13 pln
  • Spinach with spinach and feta cheese served with garlic butter – 15 pln
  • Roztoczańskie with buckwheat and cottage cheese served with pork scratching and sour cream – 14 pln
  • Sesonal dumplings – 11 pln

Salads

  • Three colors with fresh rocket, mozzarella cheese and tomato served with raspberry balsamic dressing – 19 pln
  • Greek salad with iceberg lettuce, cucumber, tomato, pepper, onion, olives, feta cheese and vinaigrette dressing – 19 pln
  • Grilled mix with mixed lettuces, grilled chicken fillet, grilled vegetables and vinaigrette dressing – 21 pln
  • Smoked trout salad with mixed lettuces, smoked trout, egg, sun dried tomatoes, zucchini, pumpkin seeds and honey-mustard dressing – 21 pln

Pasta

  • Ravioli with wild mushrooms served with sour cream-bacon sauce and herbs – 19 pln
  • Spaghetti Bolognese – 19 pln
  • Tagliatelle alla carbonara with sour cream sauce prepared with bacon and egg – 19 pln

Each pasta is served with fresh parmesan cheese.

Dessert

  • Vienna cheesecake with orange – 10 pln
  • Warm apple pie served with ice cream and whipped cream – 10 pln
  • Ice cream with fruits – 10 pln
  • Seasonal dessert – 10 pln

Hot bevarages

  • Tea – 5 pln
  • Espresso – 6 pln
  • Double espresso – 7 pln
  • Latte Macchiato coffee / Cappuccino / Americana – 8 pln

Cold bevarages

  • Mineral or sparkling water / Pepsi / Pepsi light / 7up / Mirinda / Tonic / Schweppes bitter lemon / Lipton ice tea – 4 pln
  • Rockstar energy drink – 8 pln
  • Juices (orange /apple / tomato / blackcurrant / grapefruit) – 4 pln
Restauracja Renesans • Zamość, Grecka 6 • 84 677 59 43 • Manager: 508 108 524